Tüm HABERLER
  • “İKÇÜ’DEN BİLİMİN İZİNİ SÜREN ECZACILAR”

“İKÇÜ’DEN BİLİMİN İZİNİ SÜREN ECZACILAR” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi  “14 Mayıs Eczacılık Günü” çerçevesinde düzenlenen konferansa ev sahipliği yaptı.  “Farmokosentrik Bakış” bakışlı konferans veren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ongun Onaran’ı, İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tijen Kaya Temiz, İİBF Dekanı Prof.Dr.Ertuğrul Deliktaş, Genel Sekreter V.Nurettin Memur, Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun, Eczacılık Fakülte Sekreteri Mustafa Semerci ile çok sayıda akademisyen takip etti. Açılışta konuşan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tijen Kaya Temiz, fakültelerinde düzenlenen ilk etkinliğin ‘Eczacılık Günü’ için olmasından ayrı bir mutluluk duyduklarını söyledi. “Bilimin izini süren eczacılar yetiştireceğiz” İKÇÜ Eczacılık Fakültesinin 3 bölüm, 12 anabilim dalından oluştuğunu söyleyen Prof.Dr Temiz, sağlık alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri esas alarak fakülte yapısının omurgasını oluşturduklarını ifade etti. Prof.Dr. Kaya Temiz, “Yenilikçi bir yaklaşımla, uluslararası düzeyde hizmet verebilecek donanıma sahip, meslek ahlakı ve yetkinliği ile sağlıklı toplum oluşturulmasında etkin eczacılar yetiştireceğiz. Eğitim, bilim ve teknolojinin izini süren, öğretimi ve araştırmaları ile saygın bir fakülte olacağız” dedi. “Eczacılar, halkın en yakın sağlık danışmanlarıdır” diyen Dekan Prof.Dr.Tijen Kaya Temiz, eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle mesleğe değer kazandırmış eczacıların anılmasına vesile olan bu özel güne ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını kaydetti. “Eczacılar sağlık sisteminin vazgeçilmezleridir” İlaç bilimi alanında çok önemli bilimsel çalışmalara imza atan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ongun Onaran ise ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihinin, “Türk Eczacılık Günü” olarak kutlandığını söyledi. Eczacılığın insanlık kadar eski bir geçmişi olduğunu belirten Prof.Dr. Onaran, “Medeniyetin varlığından bu yana, farmakoloji bilimi de var olmuştur. Eczacılar, dün olduğu gibi bugün de sağlık sistemimizde ki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir.” diye konuştu.

• DAİRE BAŞKANLIKLARINDAN BİRLİK MESAJI

DAİRE BAŞKANLIKLARINDAN BİRLİK MESAJI İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Genel Sekreterlik bünyesinde bulunan Daire Başkanlıkları düzenlenen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Genel Sekreter V. Öğr.Gör.Nurettin Memur ile Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, daire başkanlıklarında bulunan birimlerin işleyişleri ele alındı. Genel Sekreterliğe bağlı birimleriyle yapılan haftalık toplantıların oldukça verimli geçtiğini ifade eden Genel Sekreter V.Nurettin Memur, güçlü bir idari yönetimin İKÇÜ’yü daha da güçlendireceğini belirtti. Toplantıya katılan başkanlar da uyum içinde yapılan her çalışmanın, çalıştıkları birimlerde sinerji yarattığını kaydetti.

• İKÇÜ’DE GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Genel Sekreterlik bünyesinde bulunan Fakülte, Yüksekokul Sekreterlikleri ile Enstitü Sekreterleri, düzenlenen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Genel Sekreter V. Öğr.Gör.Nurettin Memur ile Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, üniversite idari teşkilatında bulunan birimlerin işleyişleri ele alındı. Genel Sekreterliğe bağlı birimlerin verimli, düzenli ve uyumlu şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla düzenlenen haftalık toplantıların oldukça verimli geçtiğini ifade eden Genel Sekreter V.Nurettin Memur, güçlü bir idari yönetimin İKÇÜ’yü çok daha güzel yerlere taşıyacağını ifade etti. Toplantıya katılan sekreterler de birlik, beraberlik ve uyum içinde yapılan her çalışmanın, bünyesinde çalıştıkları akademik birimlere de güç katacağını ifade etti.

Toplam 3